Här kommer den utlovade texten: Döden har många ansikten

Ibland kan den komma plötsligt, oväntat och alldeles för tidigt. Den kan också komma som en befriare och så var det när min pappa dog. Han var svårt sjuk en lång tid. Pappa trodde inte att det fanns något efter döden. Jag sa till honom att du kan väl komma till mig när du har släppt taget om det här jordelivet. du kommer att bli så förvånad och så får jag säga “vad var det jag sa”. När beskedet kommer att han nu inte hade långt kvar, så sätter jag mig i bilen och skyndade upp till Västerås lasarett. När jag nästan är framme vid lasarett så sitter pappa plötsligt bredvid mig i bilen och tittar på mig och bara ler. Jag förstod då att nu har han redan gått bort. Min syster ringer strax därpå och säger att jag kommit försent då pappa redan gått bort. Eller har pappa gått hem. Pappa var av liden, han var äntligen av med sitt lidande.

Jag skrev några rader då till min pappa.

Sörj mig ej när jag borta är.
Ni ser mig ej, men jag finns ändå här.
Kostymen min hade blivit för trång.
Som en fjäril kommen ur sin kokong.
Jag anade en strand dit jag ville gå.
Utan stormar och kyla, med himmel blå.
Att få vila utan smärta vid björkars sång.
Dit var min längtan men vägen var lång.
Jag förenats nu har, med far och med mor.
Med syster karin och med storebror.
Mina kära som väntat och före mig gått.
Dom står där på stranden, mitt hem jag nu nått.

Välkommen hem Pappa
Din dotter Harrieth

I mars 2020 går min mamma bort.
Golven på hennes demensboende skulle brytas upp så det var en flytt som väntade. Det var i början på pandemin och en lång isolering. Då passade mamma på att smita iväg hem.

Hon fick då dessa rader av mig.

En älskad mor har tagit farväl.
En ängel kom, lyfte upp hennes själ.
Någon viskade ömt hennes namn.
Hon kände tryggheten i denna famn.
Nu stjärnorna på himlen är tända.
Lyser vägen för själen som ville återvända.
Till hemmet där far väntar på vår mor.
Till hemmet där ingen smärta bor.
De vackraste minnen ska vi spara.
Din kärlek i våra hjärtan bevara.
Tanken på att vi träffas åter.
Lindrar sorgen då vi gråter.

Tack ️